FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Rovenma Türkiye’nin ilk akıllı kargo otomatını üretti

Kargo otomatı üretme çalışmalarına 2017 yılında başlayan Halim Sertbaş ve Şadi Çağatay Öztürk’ün kurduğu Rovenma, kısa sürede büyük bir satış hacmine ulaştı. Şirket 5 bin otomat üretimi için sözleşme imzaladı.

Rovenma Türkiye’nin ilk akıllı kargo otomatını üretti

HÜSEYİN GÖKÇE

Pandemi döneminde e-ticarette yaşanan artış, alışveriş platformları ve kargo firmalarını, ürün tesliminde yenilikçi alanlara yönlendirmeyi sürdürüyor. Girişimciler Halim Sertbaş ve Şadi Çağatay Öztürk 2011 yılında, ithal edilen ancak çalıştırılamayan 5 kargo otomatını faaliyete geçirerek bu sektöre adım atarken, 2017 yılında ise arabalarını satıp sermaye yaparak Türkiye’nin ilk akıllı kargo otomatını üretmeyi başardılar. Bugüne kadar 800 set cihaz üreterek teslim eden firma, Türkiye’de önemli bir yatırım fonu altında kurulan teknoloji merkezli kargo firması ile 5 bin adet otomat sözleşmesi yaptı.

Pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlaması ve evden çalışma düzeniyle, e-ticaret hacminde yaşanan artışın kargo teslimindeki hızı ön plana çıkardığını belirten Rovenma CEO’su Halim Sertbaş, geliştirdikleri RovLocker Akıllı Kargo Otomatı ile kargo sektörüne ve Türkiye’ye önemli bir teknoloji kazandırdıklarını söyledi. Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise birkaç akıllı kargo otomatı üreticisinden biri olduklarını söyleyen Halim Sertbaş, “Geliştirdiğimiz kargo otomatı sistemini 2017 yılından beri ülkemizin önemli kargo ve e-ticaret şirketlerine tüm yazılım, mekanik ve elektronik uzaktan izleme sistemleri ile kurarak etkili bir çözüm ortaklığı sunuyoruz” diye konuştu.

Bu sistemle birlikte artık sıkça karşılaşılan “Alıcı evde/işte bulunamadı” ya da “yanlış adres” gibi birçok sorununun da ortadan kalkacağının altını çizen Halim Sertbaş, cihazın kullanımının çok basit olduğuna vurgu yaptı.

Ürünlerde kullanılan tüm yazılımları kendilerine ait

E-ticaret sitesinden yapılan alışverişlerin yüzde 80’den fazlası kargo otomatının gözlerine sığabilecek büyüklükteki ürünlerden oluştuğunun altını çizen Sertbaş, “Müşteriler bu sayede kargo otomatının elektronik kilitli gözlerine uygun büyüklükteki siparişlerini koyabiliyor. Ardından cep telefon numaralarını yazarak siparişlerini tamamlayabiliyor. Sistemin olabildiğince fazla noktada bulunması önemli” diye konuştu.

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ