FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

ENHANCER projesi kapsamında istihdama destek toplantıları başlatıldı

ENHANCER Projesi kapsamında “Yerel Ortak Kullanım Tesisi Hibe Programı” için Çevrimiçi Bilgilendirme Oturumu gerçekleştirildi. Girişimcilerin …

ENHANCER projesi kapsamında istihdama destek toplantıları başlatıldı

ENHANCER Projesi kapsamında “Yerel Ortak Kullanım Tesisi Hibe Programı” için Çevrimiçi Bilgilendirme Oturumu gerçekleştirildi. Girişimcilerin, KOBİ’lerin, Kooperatiflerin, OSB’ler gibi kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı oturumda “Yerel Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı için Kılavuz Sunumu” yapıldı. Projede Yerel Ortak Kullanım Tesisleri için ayrılan 4 milyon 150 bin avro üniversiteler, belediyeler, kuluçka merkezleri, teknoparklar, sanayi ve ticaret odaları, mesleki eğitim merkezleri, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri gibi yeterli altyapıya sahip yerel kuruluşları desteklemek için kullanılacak. Projenin uygulanacağı Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerine yönelik gerçekleşen oturumların devamı bugün saat 14.30’da “Kapasitelerin Geliştirilmesi için Hibe Programı Oturumu”, 12 Temmuz saat 14.00’da “İstihdam Yaratma Kobi Hibe Programı Oturumu” olarak gerçekleştirilecek. Projenin uygulanacağı 11 ilden girişimciler ve hedef kitle istihdam sağlayıcılar toplantılara zoom üzerinden katılabilecek. 

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi” (ENHANCER) Projesi kapsamında yerel ortak kullanım Tesisi Hibe Programı için çevrimiçi bilgilendirme webinarı yapıldı. 

Açılış konuşmalarını; ICMPD Batı Balkanlar Göç Ve Kalkınma Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Uzmanı Kadriye Gül Yeşilkaya ve Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı Program Yöneticisi Dimitrina Karayotova’nın yaptığı oturumda, Hibe Yönetimi Ekip Lideri Çağlar Aydın hibe programlarının hedefleri, öncelikleri, teklif çağrısı için ayrılan toplam tutar, uygunluk kriterleri, etik ve davranış kuralları ve başvurunun nasıl yapılacağı konusundaki bilgiler paylaştı.

ICMPD Türkiye Batı Balkanlar Göç ve Kalkınma Portföy Yöneticisi Pınar Yapanoğlu, konuşmasında şunları belirtti: Projemiz, 32,6 milyon avroluk bir bütçeye sahip. “ENHANCER Projesi’ne ilişkin hibe destek çağrılarını açıkladık. Ortak kullanım tesislerinin iyileştirilmesi ve kurulması, hizmet kalitesinin ve verimliğinin artırılması ile yerel girişimcilik ekosisteminde yer alan kuruluşların teknik ve beşeri kapasite eksikliğinin giderilmesinin yanı sıra KOBİ’lere destek olarak istihdam sağlanması için düzenlediğimiz tüm hibelerle ilgili üç ayrı program yayınladık.”dedi.

“Girişimcilere kalıcı işler yapabilme fırsatı sunacağız”

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Uzmanı Kadriye Gül Yeşilkaya da, Bakanlık olarak projenin geldiği aşamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yeşilkaya şu ifadeleri kullandı:  “Burada sağlanan destekler, bugün aramızda olan ve katılım sağlayan girişimcilerimize kalıcı ve uzun soluklu işler yapabilme fırsatı sunuyor. Bizim burada yaptığımız sadece ufak bir dokunuş. Kurumlarımızın sunacağı projelerin önerileri ile ete kemiğe bürünüp somut bir hale gelecek. Onlardan çok güzel projeler geleceğine inanıyoruz. Çok güzel fikirlerin yarışacağını düşünüyoruz. Seçmekte zorlanacağımızı düşünüyoruz. Umarım hayırlı işler yapabileceğimiz bir proje olur.”dedi.

Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı Program Yöneticisi Dimitrina Karayotova da, “Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu adına sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Ortak Kullanım Tesislerinin için üç farklı hibe programı yürütülecek. Aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına çok teşekkür ederim. Bu başarılar COVID-19 pandemisine rağmen elde edildi. Burada Türkiye’deki girişimciliğin sosyal ortamlarının geliştirilmesi ve girişimciliği engelleyen durumların ortadan kaldırılması hedefleniyor. Bu anlamda çok hızlı bir şekilde uygulamaya geçtiler. Daha yerel bir girişimcilik sistemine katkıda bulunuyorlar. Zamanında sonuçlara ulaşmamız gerekiyor. Bütün başvuru sahiplerine şimdiden başarılar diliyorum. Türkiye’de bu projeleri ziyaret edeceğim günleri iple çekiyorum” diye konuştu.

Hibe Yönetimi Ekip Lideri Çağlar Aydın, hibe programının hedeflerinin ulusal ve bölgesel/yerel ekonomik kalkınma politikalarıyla uyumlu olarak daha kapsayıcı ve etkili bir yerel girişimcilik ekosistemine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Aydın, teklif çağrısına ayrılan toplam tutarın 4 milyon 150 bin avro olduğunu, teklif çağrısının ana hedef gruplarının üniversiteler, belediyeler, kuluçka merkezleri, teknoparklar, sanayi ve ticaret odaları, mesleki eğitim merkezleri, organize sanayi bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri gibi yeterli altyapıya sahip yerel kuruluşlar olduğunu açıkladı.

ENHANCER Projesince sunulacak hibe programlarında biri olan “Ortak Kullanım Tesisleri Hibe Programı” ile Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların etkileşimde bulunabilecekleri ve ihtiyaç duydukları hizmetlere erişebilecekleri girişimcilik merkezleri olan Ortak Kullanım Tesislerini oluşturmak veya mevcut Ortak Kullanım Tesislerini geliştirmek hedefleniyor. Ankara, Adana, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Mersin illerinde, toplam 4 milyon 150 bin avroluk bütçeyle uygulanacak olan program kapsamında, başvuru sahipleri, 75 bin ile 250 bin avro aralığında hibe başvurusunda bulunabilecek. 

Açıklanan diğer hibe programı ise, girişimcilerine verilen hizmetlerin kalitesini ve verimliliğini artırarak, yerel girişimcilik ekosistemi kurumlarının teknik ve insani kapasite eksikliğini gidermeyi hedefliyor. Ankara, Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerine yönelik “Girişimcilik Ekosistemindeki Kurumların Kapasitelerinin Geliştirilmesi için Hibe Programı”na başvuru sahipleri 10 bin ile 30 bin avro aralığında hibe başvurusunda bulunabilecekler.

Sunulacak “İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programı”yla ise KOBİ’lerin güçlendirilmesi ve istihdam imkânlarının artırılması amaçlanıyor. İstihdam Yaratma Odaklı KOBİ Hibe Programının toplam bütçesi 3 milyon avro olup, tahmini olarak 75 KOBİ’ye 20 bin ile 55 bin avro arasında hibe desteği verilmesi planlanıyor. İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Mersin ve Kayseri’deki KOBİ’lere verilecek hibe kapsamında yeni istihdam yaratılması öngörülüyor. 

Hibya Haber Ajansı

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ