FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Gün Öncesi: Darden, Costco ve Rite Aid kazanç raporları

Yazar: Dhirendra Tripathi Investing.com – Çarşamba günü borsa toparlandı. Fed, kısa vadeli faizlere dokunmadı ancak ekonominin pandemiden …

Gün Öncesi: Darden, Costco ve Rite Aid kazanç raporları

Yazar: Dhirendra Tripathi

Investing.com – Çarşamba günü borsa toparlandı. Fed, kısa vadeli faizlere dokunmadı ancak ekonominin pandemiden toparlanmasıyla aylık tahvil alımlarını yakın zamanda azaltmaya başlayacağını söyledi.

Yatırımcılar, Çin’in gayrimenkul devi Evergrande’nin temerrüde düşeceğine dair endişeleri üstünden attı. Şirket, faiz ödemeleri konusunda tahvil sahipleriyle anlaşmaya vardığını söyledi.

Büyük teknoloji şirketleri S&P 500 ve NASDAQ Composite endekslerini yükseltirken bankalar da Dow Jones Industrial Average endeksine destek çıktı.

Eylül ayı yatırımcılar için sadece ekonomik toparlanmanın gidişatı konusunda değil, Washington’daki siyasi kararlar üzerine de bir belirsizlik dalgası başlattı. Meclis, Aralık ayında hükümeti finanse edecek ve borç tavanını gelecek yılın sonuna öteleyecek tedbiri onayladı. Yine de tasarı, Cumhuriyetçilerin ve Demokratların eşit bölündüğü Senato’da daha zorlu bir teste tabii olacak.

Öte yandan perakende satışlar ve fabrika aktivitesine dair bu ayki iyi veriler, Fed’in er ya da geç tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı beklentilerini artırdı.

Bugün piyasaları etkilemesi muhtemel üç gelişme:

1. Darden kazanç raporu

Olive Garden ve Longhorn Steakhouse’un sahibi Darden Restaurants Inc (NYSE:DRI), 2,24 milyar dolar gelir üzerine 1,64 dolar hisse başına kazanç (EPS) paylaşabilir.

2. Costco kazanç raporu

İndirim mağazası Costco Wholesale Corp (NASDAQ:COST) için beklentiler, dördüncü çeyrekte 61,4 milyar dolar gelir üzerine 3,56 dolar EPS paylaşacağı yönünde. Analistler, tedarik zinciri darboğazları ve işgücü eksikliği üzerine şirketin yorumlarını dinliyor olacak.

3. Rite Aid kazanç raporu

İlaç ve eczane zinciri Rite Aid Corporation (NYSE:RAD), ikinci çeyrekte kırmızı bölgede olabilir. Investing.com tarafından izlenen analistler, 6,21 milyar dolar gelir üzerine hisse başına 46 sent kayıp bekliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ