FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Gözler haftanın en önemli verisi olan ABD TÜFE’de

Investing.com –  ABD’de TÜFE, Haziran ayında %5,4 ile son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Temmuz ayında bu oranı korudu, fakat …

Gözler haftanın en önemli verisi olan ABD TÜFE’de

Investing.com –  ABD’de TÜFE, Haziran ayında %5,4 ile son 13 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Temmuz ayında bu oranı korudu, fakat Çekirdek TÜFE, Temmuz ayında %4,5 seviyesinden %4,3’e geriledi. Cuma günü açıklanan ÜFE’de ise yükselişin devam etmesi piyasalarda belirgin bir düşüş beklentisini de azalttı.

Geçen hafta açıklanan Bej Kitap’ta fiyat artışlarının devam ettiği ve lokal sorunlar dışında fiyat artışından dolayı tedarik aksaklıkları yaşandığına dikkat çekildi.

Öncü gösterge ve yapılan değerlendirmelerin ardından TÜFE’nin %5,4 seviyesi altında kalması fakat oldukça düşük oranda bir gerileme olması beklenirken yılın kalanında da Fed’in orta vadeli hedefine doğru düşüşün istenen hızda olmayabileceği ön görülüyor.

TÜFE’nin yüksek kalması Fed’in para politikasında istihdamla beraber enflasyonu daha fazla dikkate alması anlamına geliyor. Çünkü ılımlı bir geri çekilme tahmininin üzerindeki oran sıkı para politikasında da etkili olacaktır.

TÜFE, TSİ Salı (yarın) 15.30’da açıklanacak.

Yazar: Necdet Erginsoy

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ