FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Oktay: Eylül ayında Orta Vadeli Programı yayımlamayı planlıyoruz

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Eylül ayının ilk yarısında 2022-2024 dönemini …

Oktay: Eylül ayında Orta Vadeli Programı yayımlamayı planlıyoruz

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun ilk toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Eylül ayının ilk yarısında 2022-2024 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programı yayımlamayı planladıklarını söyledi.

“Aldığımız tedbirler sonucunda hem cari açıkta hem de enflasyonda yılın ikinci yarısında olumlu gelişmeler öngörüyoruz.” diyen Oktay, yıl sonu itivariyle ihracatın 200 milyar doların üzerinde gerçekleşeceği yönünde güçlü göstergelerin mevcut olduğunu ve hedefin 210 milyar dolar olduğunu söyledi.

TÜİK ve Merkez Bankası Başkanlarının da katıldığı toplantıda Oktay, “Orta Vadeli Program hazırlıklarımızı, kalkınma hedeflerimizle uyumlu olarak; halkımızın refahını artıracak ekonomik ve sosyal politikalar ve bu politikalara yönelik kaynak dağılımını ortaya koyacak şekilde sürdürmekteyiz.” dedi.

Orta Vadeli Programı ve Mali Planı tek bir doküman olarak Orta Vadeli Program çatısı altında birleştirdiklerini söyleyen Oktay, “Bu toplantımızda hem önümüzdeki döneme ilişkin ilk makro tahminleri hem de ekonomimizin yeni yol haritasını Kurul üyelerimizle ele alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı doğrultusunda, Eylül ayının ilk yarısında 2022-2024 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programımızı yayımlamayı planlıyoruz.” diye ekledi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu ne zaman kuruldu?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle “Ekonomi Koordinasyon Kurulu” ve “Fiyat İstikrarı Komitesi” kurulmasına ilişkin karar 30 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Buna göre, ekonomi politikalarının eşgüdüm içerisinde daha bütüncül bir yaklaşımla oluşturulmasını ve daha etkin uygulanmasını sağlamak, ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu kurulduğu belirtilmişti.

Kurul, Cumhurbaşkanının görevlendireceği Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı, Ticaret Bakanı ve Strateji ve Bütçe Başkanı’ndan oluşuyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, toplantılarını aylık olarak gerçekleştirecek ve çalışmaları hakkında üç ayda bir rapor hazırlayacak.

Sekreterya hizmetleri Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülecek

Başkan tarafından gerekli görülmesi halinde, kurul toplantılarına gündemle ilgili bakanlar ve kamu görevlileri ile özel sektör, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, sendikalar ve üniversitelerin temsilcileri de davet edilebilecek.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu faaliyetleri ve kararlarına ilişkin uygulama sonuçlarının başkan tarafından Cumhurbaşkanına sunulacağı belirtilen kararnamede, kurulun sekretarya hizmetlerinin Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütüleceği, sekretarya hizmetlerini yürütmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığınca bir bakan yardımcısı ve yeteri sayıda personelin görevlendirileceği ifade edilmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ