FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Hindistan çiftçisine yağlı tohum üretimini artırmaları için 1,5 milyar dolarlık destek

Hindistan, yemeklik yağ üretiminde kendine yetebilmek adına 110 milyar rupilik (1,5 milyar dolar) bir plan ile ülkenin yağlı tohumu üretimini …

Hindistan çiftçisine yağlı tohum üretimini artırmaları için 1,5 milyar dolarlık destek

Hindistan, yemeklik yağ üretiminde kendine yetebilmek adına 110 milyar rupilik (1,5 milyar dolar) bir plan ile ülkenin yağlı tohumu üretimini geliştirmeyi amaçlıyor. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, bu planın maliyetli bitkisel yağ ithalatının önüne geçeceğini belirtti.

Hindistan, dünyanın en büyük bitkisel yağ ithalatçısı ve yemeklik yağ ithalatına yıllık olarak ortalama 8,5-10 milyar dolar harcıyor.

Ülke yılda tükettiği yaklaşık 24 milyon ton yemeklik yağın yarısından daha azını üretiyor ve geri kalanını ithal ediyor. Hindistan, palm yağını Endonezya ve Malezya’dan, soya yağını Brezilya ve Arjantin’den, ayçiçek yağını ise çoğunlukla Rusya ve Ukrayna’dan ithal ediyor.

Hindistan, şeker ve pirinç gibi tarım ürünlerini dünya pazarına ihraç ediyor ancak yerli yağlı tohum üretimi pirinç ve buğday üretiminden yaklaşık olarak altı kat daha az.

Başbakan Modi, Hükümet olarak daha iyi tohumlar ve teknoloji de dahil olmak üzere çiftçilere mümkün olan her türlü ekonomik desteği sağlamak adına Ulusal Yağlı Tohumlar Startejisi oluşturarak tarım sektörüne bu alanda 1,5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Modi, “Hindistan büyük bir tarım ürünleri ihracatçısı olarak ortaya çıktığında, yemeklik yağ gereksinimlerimiz için ithalata bağımlı olmamalıyız” dedi.

20 senede, Hindistan’ın bitkisel yağ ithalatının 4 milyon tondan 15 milyon tona çıktığı belirtiliyor. İthalatın, artan nüfus ve yüksek kalorili gıdalara olan ilgiyle beraber 2030 yılında 20 milyona ulaşacağı öngörülüyor.

Hindistan’daki yağlı tohum sektörü paydaşları, söz konusu planın Hindistan’ın yemeklik yağ üretiminde kendine yetebilecek duruma gelmesi adına önemli bir adım olduğu görüşünde birleşiyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ