FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Fintech Girişimleri, Finansal Piyasalara Nasıl Etki Ediyor?

Finans sektörü ve almak istediğimiz finansal hizmetlere karşı tavrımız son on yılda önemli ölçüde değişiklik gösterdi. Son dakika …

Fintech Girişimleri, Finansal Piyasalara Nasıl Etki Ediyor?

Finans sektörü ve almak istediğimiz finansal hizmetlere karşı tavrımız son on yılda önemli ölçüde değişiklik gösterdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bugün işlemlerimizi aracılar ile değil, doğrudan borsalarla yapmayı tercih ediyoruz. Bankalara gitmek yerine platformlarda stake yaparak gelir elde ediyoruz.

Fintech, bundan on yıl önce finansan ürünleri geliştirmeye odaklanan küçük bir şeydi. Bugün ise sektördeki şirketler, sıklıkla müşteriler için bankalar ile rekabet ediyor. Sonuç olarak, hepimiz günlük rutinimizi düzeltebilecek yeni ve yenilikçi hizmetlere dikkat ediyoruz.

Günümüzde, bir projenin kredi vermesi veya ödemeleri işleme koyması için bir banka onaylamasına gerek yoktur.

Basitleştirilmiş yasalar, finans sahnesinde birçok yetenekli projenin ortaya çıkmasına, geliştirilmiş ve yeni bir ürün sunmalarına olanak sağladı. . Fintech, bu sektörü sonsuza dek dönüştüren en son BT teknolojilerini kullanıyor. Dijital verilerimiz sürekli toplanırken aracılar yavaş yavaş piyasadan siliniyor. Tüm bunlar piyasaları, hizmetleri, günlük operasyonlarımızı ve finansa karşı tutumumuzu değiştiriyor.

En Son Trendler

Öncelikle mobil bankacılığa geçiş yaptık ve şimdi de operasyonlarımıza kripto varlıkları da ekliyoruz. Bununla beraber DeFi olarak bilinen merkeziyetsiz ürünleri de deniyoruz.

Merkezi eğilim, ürünleri daha kullanıcı dostu olduğundan ve genellikle daha iyi finansal fırsatlar sağladığından, yeni ortaya çıkan fintech girişimlerinin bankalara tercih edilmesidir.

Fintech müşterilerinin sayısı her geçen gün artıyor. Görünüşe göre bankalar, hizmet verdikleri müşteri sayısında, üst sıraları kaybetmeye başlıyor.

Peki bankaların suçu ne? Bankalar çok bürokratik, yavaş ve pahalıdırlar. Fintech ise çözümleri hızlı, kolay ve rahat bir şekilde sunuyor. Fintech projelerine geçerek zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.

Birçok banka ve ödeme sağlayıcısı, son aylarda kripto para kabul etmeye başladı veya bu hizmetin yakında geleceğini duyurdu. Ancak, bankacılık ve finansal hizmetler sunmanın bu yeni ve modern yolunda hala fintech’in çok gerisindeler.

Modern Finansal Hizmetler Neye Benziyor?

2014 yılında , işletmelerin kripto para birimlerinde ödeme kabul etmesine izin veren bir API çözümü ile piyasaya çıktı. 2021 yılı itibariyle şirketlerin ve bireylerin kripto para almasına, transfer etmesine, yatırmasına ve swap yapmasına yardımcı olan bir ürün ortaya sunuyorlar. CoinsPaid ekosistemi, sürecin teknik yönü hakkında fazla bir şey bilmenize gerek kalmaması için ayrıntılı olarak tasarlanmıştır. Burada kripto ödeme hizmetini, neyin ilerlettiğini daha iyi anlamak için bazı ilginç gerçekler sunuyoruz.

Her şeyden önce, hizmet nasıl çalışır? CoinsPaid tarafından Cryptoprocessing’i kurduktan sonra, ödeme olarak kabul etmek istediğiniz kripto para birimlerini seçebilirsiniz (30’dan fazla popüler kripto para arasından). Örneğin hesabınıza EURO cinsinden ödeme almak için bu ödemelerin anında fiat’a dönüştürülmesini de tercih edebilirsiniz.

Yaptığınız her işlem için komisyon alınır. Bu ücretler tamamen şeffaftır ve önceden belirlenir. Hepsini uygulamanın “back office” kısmından takip edebilirsiniz.

Bazı CoinsPaid müşterilerine kripto işleme ihtiyaçlarını çözmek için neden bu çözümü seçtiklerini sorduk. Fiat seçeneğine ödeme olarak kripto eklemenin nedenleri nelerdi? Kazanımlar nelerdir? Bu hizmet kapsamında başka neler olmasını isterlerdi? Aldığımız cevapları aşağıda özetledik.

  • Kripto popülerlik kazanmaya devam ediyor ve yaygın bir varlık haline geliyor. İşletmeler kripto para ile ödeme seçeneği ekleyerek, sürekli sayısını arttırmayı sürdüren kripto topluluğunu hedefliyor.
  • Kripto para piyasası çok çeşitli hale geldi. Son derece değişken paraların yanı sıra, ödemeler için stablecoin’ler de kullanılabilir. Stablecoin’ler genellikle fiat para birimlerine sabitlenirler ve bu amaç için oldukça uygundurlar.
  • E-ticaretin küresel çapta işlemesi için her ülke ve bölgede lisans almanız gerekir. Bu da karmaşık ve pahalı bir süreçtir. Kripto paralar ise küresel olarak çalışabilen bir alternatiftir.
  • Kripto işlemleri hızlıdır.
  • Kripto para ile yapılan finansal hizmetler, bankacılık ürünlerine kıyasla son derece ucuzdur.
  • CoinsPaid ekosistemi tamamen şeffaftır.
  • Kripto para zaman kazandırır.
  • En üst düzeyde güvenlik ve kişisel verilerin korunmasını sağlar.

Birçok işletme, kripto konusunda hala tereddütlü. Bunun sebebi ise çoğunlukla, insanların piyasayı ve nasıl işlediğini anlamamasından ileri gelir.

CoinsPaid ile çalışmanın iyi yanı, ürünün hazır olmasıdır, bu nedenle kriptodaki işlemlerin tam mekanizmasını bilmenize gerek yoktur. Şirket, kullanıcı dostu bir uygulamada kripto ve fiat ile tüm finansal işlemlerinizi düzenlemek için birçok farklı seçenek sunuyor. CoinsPaid ayrıca müşterilerini ve ortaklarını hizmetlerinin nasıl çalıştığı konusunda eğitmek için çok zaman harcıyor. Örneğin, ödemeler için hangi kripto para biriminin daha uygun olduğunu ve nedenini açıklıyor.

CoinsPaid, hepsi birbirine bağlı bir dizi hizmet sunar. Bu ürünler arasında Exchange ve OTC, Cryptoprocessing, iGaming endüstrisi için özel olarak oluşturulmuş Plug&Play, White Label Saas Çözümü, Kişisel ve Kurumsal Cüzdanlar ve hatta kripto ve fintech haberlerine odaklanan Medya servisi bulunur.

Bu proje mükemmel sonuçları da beraberinde getiriyor. Bugün tüm küresel Bitcoin zincir içi işlemlerin %5’ini yönetiyorlar. Bu yıl (Ocak-Haziran 2021) CoinPaid tarafından işlenen işlem hacmi 1,8 milyar EURO’ya ulaşıyor.

CoinsPaid’in müşterilerinin ve ortaklarının çoğu, birkaç yıl önce projeyle çalışmaya başladı. Şu anda bu müşteriler markanın DeFi ürünlerini denemekten oldukça mutlu.

1 Haziran’da şirket, DeFi çözümleri ve CPD tokenı planlarını açıkladı. CPD, bir ödeme aracı olarak hizmet eden ve bir sadakat programı ile maliyetlerinizden tasarruf etmenizi sağlayan bir yardımcı program tokenı olarak ekosisteme uyumluluk gösterir.

Bu yıl içinde hayata geçmesi planlanan Merkezi Olmayan Finans hizmeti de oldukça umut verici görünüyor. Gelişen, tam olarak işleyen bir ekosistem ve sadık müşteri havuzu ile CoinsPaid’in ürün yelpazesine DeFi seçenekleri eklemesi son derece mantıklıdır.

Yatırım anlayışı değişti. Bugün, finansal geleceğinizi önceden düşünmek ve önümüzdeki 5-10 yıl için bir strateji planlamak daha yaygın hale geldi. Fintech devrimi sayesinde, yeni yatırım fırsatları yalnızca, yüksek gelire sahip bireylerle sınırlı değil. Blockchain teknolojisi ile yatırım piyasası daha demokratik, şeffaf ve kitlelere açık hale geldi.

tüm hızıyla devam ediyor ve Halka Açık Satış Turu, kısa süre içerisinde duyurulacak. Halka Açık Turlar, yalnızca bekleme listesindeki ön kayıt yaptıranlar arasında gerçekleşecek. . Şirket ve devam eden İDO kampanyası hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

Gelecek Ne Gösteriyor?

Yeni fikirlerin ne kadar hızlı geliştirildiği düşünüldüğünde kripto ve fintech’te bir sonraki trendin ne olacağını tahmin etmek imkansız. Bununla birlikte, DeFi ekosistemi büyük olasılıkla genişleyecektir. Ayrıca yapılacak olan güncellemeler ile beraber, kullanıcılar için daha erişilebilir ve güvenli hale gelmelidir.

Peki CPD tokenı? Birincil işlevi CoinsPaid’in ve ortaklarının ekosisteminde ödeme aracı olarak hizmet etmektir. Projede şu anda hizmetlerini kullanan 700’den fazla çevrimiçi işletme var. Böylece CPD yayınlanır yayınlanmaz işlevsel hale gelecektir. Bu çevrimiçi satıcılar, indirimler ve ödüller sağladığı için CPD’de ödeme yapmaya isteklidir.

DeFi hizmetleri, belirlenen yol haritasının ardından kademeli olarak ekosisteme tanıtılacak.

Token için toplam olası emisyon 800 milyon CPD’dir ve 24 milyonu TGE (token generation event) için kullanılabilir. Havuzun sadece %21’i özel ve genel satış turlarına katılabilecek. Bu fırsatı yakalamak için en iyi strateji, ön kayıt yaptırmaktır. Halka açık satış fiyatı 0.02 USD’dir.

Teşvik programı için stake, geri ödeme ve diğer ödülleri kapsayan 248 milyon token tutuluyor. Bu tokenlar, arzı sabit tutmak için iki yıl içinde kademeli olarak dağıtılacaktır. Tüm tokenlar piyasaya sürüldükten sonra CPD’nin önceden ayarlanan aylık yakma işlemleri de söz konusudur.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ