“Dijitalleşmeyi, pandemiden çok önce uygulamaya geçirdik”
YASED INSIGHTS Dijital Dönüşüm İyi Uygulama Örnekleri Serisi’ne konuk olan Philip Morris/Sabancı Satış Direktörü Barış Tandoğan, Philip Morris/Sabancı olarak 2016 yılında testlerine başladıkları dijitalleşmeyi, pandemi sürecinden çok önce 2017’de ciddi bir dönüşüm modeli olarak uygulamaya geçirdiklerini söyledi.
Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin (YASED) online etkinlik serisi YASED INSIGHTS Dijital Dönüşüm İyi Uygulama Örnekleri Serisi’ne en son Philip Morris/Sabancı Satış Direktörü Barış Tandoğan ve Philip Morris/Sabancı Strateji ve Program Yönetimi Direktörü Emre Kozlu konuk oldu. Webinar’da Philip Morris/Sabancı’nın veri odaklı çalışmalarıyla birlikte 2016 yılından bu yana uyguladığı dijitalleşme çalışmaları konuşuldu.
Philip Morris/Sabancı’nın değişimi takip eden değil değişimi sürükleyen bir vizyona sahip olduğunu belirten Philip Morris/Sabancı Satış Direktörü Barış Tandoğan, 2016 yılında testlerine başladıkları dijitalleşmeyi, pandemi sürecinden çok önce 2017’de ciddi bir dönüşüm modeli olarak uygulamaya geçirdiklerini söyledi.
“Dijital dönüşümün ilk evrelerinde veri odaklı çalışma yöntemlerine nasıl geçeriz, ekosistemimize ve paydaşlarımıza nasıl fayda sağlarız ve farklı çözüm ortaklarıyla neler yapılabilir gibi konuları masaya yatırdık.” diyen Tandoğan, “Devamında 250’den fazla süreci haritalandırdık. Değişim yönetimini içeride yaparak dönüşüm vizyonunu ortaya çıkardık ve üst yönetimden en alt kademeye kadar bu vizyonun benimsenmesini amaçladık. Sahip olduğumuz güçlü dijital alt yapı sayesinde geleneksel bakkalların dijitalleşmesine ön ayak olduk. Bugün geldiğimiz noktada 150 bin bakkalımız ile ticari faaliyetlerimizin yüzde 90’ından fazlasını dijital platformlarımız üzerinden yürütüyoruz ve her gün yaklaşık 60 bin bakkalımız dijital platformumuzu kullanıyor.” şeklinde konuştu.
30 bin esnaf sertifika aldı
Esnafın dijital dönüşüme ve yeniliklere daha kolay adapte olabilmesi için de üniversitelerle iş birlikleri yürüttüklerini anlatan Tandoğan, bu çerçevede TOBB Üniversitesi ile üç modülden oluşan sertifikalı bir eğitim programı dizayn ettiklerini aktardı. Tandoğan, şu ana kadar 30 bin esnafın bu sertifikayı aldığını ve bu yıl hedeflerinin söz konusu rakamı iki katına çıkarmak olduğunu bildirdi.
KAYNAK : Dünya Gazetesi