Ayder Yaylası’nda bal hasadı başladı: Kilosu 3 bin liradan satılacak
Coğrafi işaret tescilli Ayder balında hasat mesaisi başladı. Hasat dönemi ile ilgili değerlendirmede bulunan Ayder Kaplıca ve Aşağı Şimşirli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Recep Yaşar: “Geçen yıl 2 ton civarında bal ürettik, bu yıl 5 ton civarında bal olacağını tahmin ediyoruz” dedi. Hacettepe Üniversitesi’nde yapılacak tahlilin ardından balın kilogramının 3 bin liradan satışa sunulacağı belirtildi.

Rize’nin Ayder Yaylası’nda üretilen bal, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Nisan 2022’de coğrafi işaret belgesiyle tescillendi. bu sezon hasat başladı; Hacettepe Üniversitesi’nde yapılacak tahlilin ardından balın kilogramının 3 bin liradan satışa sunulacağı belirtildi. , “Geçen yıl 2 ton civarında bal ürettik, bu yıl civarında bal olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
‘Bal Orman Yolu Projesi’ onaylandı
Yaşar, Ayder balı rekoltesini artırmak için ‘Bal Orman Yolu Projes’ni hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Projemiz onaylandı. Bu yolu bir yıl içerisinde gerçekleştirerek bal rekoltesini daha yukarlara çıkarmayı hedefliyoruz. ” diye konuştu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI
BİR YORUM YAZ