FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Arçelik’ten istihdamda cinsiyet eşitliği zirvesi

Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) iş birliği ile ‘Arçelik ile Eşitle Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Arçeklik, zirve ile pandemi döneminde daha da artan kadın istihdamı sorununa çözüm olabilecek çalışmalarına dikkati çekti.

Arçelik’ten istihdamda cinsiyet eşitliği zirvesi

“Arçelik ile Eşitle” zirvesinde konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Koç Topluluğu’nun 30 imza ile Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin en güçlü destekçilerinden biri konumunda olduğuna dikkat çekti.

Topluluk şirketlerinin erkek çalışanların yoğun olduğu sektörlerde faaliyet gösterdiğini belirten Ebiçlioğlu, “Hedefimiz erkek işi-kadın işi ön yargısını ortadan kaldırarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak. Üretimde, mühendislik alanında liderlik pozisyonlarında daha fazla kadın çalışanımız olsun istiyoruz. Koç Holding Yönetim Kurulu’nda en az yüzde 30 oranında kadın üye bulundurma taahhüdümüzü topluluk şirketlerimize de genişletmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Arçelik 30 bin çalışanıyla önemli bir etki alanına sahip”

Arçelik’in 150’ye yakın ülkede 30 bin çalışanıyla önemli bir etki alanına sahip olduğunu belirten Ebiçlioğlu, şunları söyledi: “Geniş paydaş ağımız ile ortak hareket ederek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu çeşitli boyutlarıyla ele alıyoruz. Arçelik’te en yüksek kadın çalışan oranımız yüzde 55 ile Romanya’da. En düşük kadın çalışan oranlarımız ise yüzde 4 ile Pakistan’da ve yüzde 11 ile Bangladeş’te. Kadının güçlenmesi projelerini ülkelere ve iş sahalarına göre ihtiyaç ve eksikleri belirleyerek kurguluyoruz. Kadınların yetkinliklerini artırarak gelişimlerine ve güçlenmelerine destek olurken, erkeklerin yoğun çalıştığı iş alanlarında; üretimde, Ar-Ge’de sahada, bayi teşkilatında, çalışan sayısında kadın oranını artırma hedefiyle projeler hayata geçiriyoruz. Arçelik olarak kendimize 2030 yılına kadar STEM ile ilgili departmanlara en az biri fabrika direktörü olmak üzere 3 kadın direktör atama hedefi koyduk.”

Kadın girişimciliğini desteklenmenin cinsiyet eşitliğinin sağlanması noktasında önemli olduğunu ifade eden Ebiçlioğlu, Beko Kadın Bayi projesi ile erkek yoğun bayilik teşkilatındaki kadın oranını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ebiçlioğlu, şu ana kadar bin 800’e yakın başvuru alarak bayilik ekosistemine 50’ye yakın kadın bayi kazandırdıklarını bildirdi.

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ