FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Anadolu Isuzu, üretim süreçlerini robot teknolojisiyle iyileştiriyor

Yeni nesil uygulamaları tüm iş süreçlerine adapte eden Anadolu Isuzu, Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında üretim süreçlerini robot teknolojisiyle iyileştirmeye devam ediyor.

Anadolu Isuzu, üretim süreçlerini robot teknolojisiyle iyileştiriyor

Anadolu Isuzu, sahip olduğu Ar-Ge gücüyle üretim süreçlerini iyileştirmeye devam ediyor. Şirket, son olarak Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi’ni geliştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Endüstri 4.0 çalışmalarına hızla devam eden Anadolu Isuzu, bu kapsamda üretim süreçlerine yenilik getiren Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi’ni geliştirdi.

Anadolu Isuzu’nun otobüs gövde hatlarında yatırımını yaptığı 6 eksenli endüstriyel robot ile araç gövde kesme ve kaynak işlemleri daha verimli ve yüksek kalitede yapılıyor. Sistem; otobüs karoseri hattında otobüs modelleri için kaynaklı birleştirme ve profil kesim operasyonlarında kullanılmak üzere 6 eksen Endüstriyel Robot, GR serisi Çift İstasyon Gantry, kaynak paketi, plazma kesim ünitesi, otomatik tel kesme ve torç temizleme ünitesi ve diğer robot ekipmanlarından oluşuyor.

“Üretimi daha verimli ve kaliteli bir noktaya taşıyacağız”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, inovasyonu ve teknolojik yenilikleri ürün ve hizmetlerine adapte etmeye odaklandıklarını söyledi. Dijitalleşme, akıllı ürünler ve elektrikli araçlara geçişi ana stratejik yönelleri olarak kabul ettiklerini belirten Arıkan, buradan hareketle geleceğe yönelik olarak kapsamlı yapılanmalar ve yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktardı.

“Kamyon ve otobüs fabrikamız için var olan üstün üretim ve kalite yönetim sertifikası IM’e (Isuzu Monozukiri) bir kez daha hak kazanırken, kamyon grubunda Avrupa’da tek, otobüs alanında ise dünyada tek IM sertifikalı tesisi olma özelliği gösteriyoruz” diyen Arıkan, Ar-Ge’deki yetkinliklerini ve Endüstri 4.0 çalışmaları kapsamında hayata geçirdikleri Robotik Kaynak ve Plazma Kesim Paketi ile üretimde daha verimli ve daha yüksek kaliteli bir noktaya ulaşacaklarına dikkat çekti.

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ