FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Altın ve gümüş Eylül’deki büyük kaybın ardından Ekim ayına da düşüşle başladı

Investing.com –  Eylül ayını oldukça kötü geçiren Ons altın ve gümüş Ekim ayında da düşüşle başladı. Ons altın, dolar göstergesi ve 10 yıllık …

Altın ve gümüş Eylül’deki büyük kaybın ardından Ekim ayına da düşüşle başladı

Investing.com –  Eylül ayını oldukça kötü geçiren Ons altın ve gümüş Ekim ayında da düşüşle başladı. Ons altın, dolar göstergesi ve 10 yıllık tahvil faizindeki yükselişle Eylül ayında %4 değer kaybetti ve fiyat 1.722 dolara kadar geriledi. Ayı 1.755 dolardan kapatan altın, Ekim ayının ilk işlem haftasında bu seviye yakınında işlem görüyor. Yükseliş ataklarında 1.766 dolar seviyesini aşamayan fiyat bugün de gün içi kazançlarını geri verdi.

Gümüş, Eylül ayında %10’a yakın değer kaybetti ve fiyat 21.42 dolara gerileyerek Temmuz 2020 sonrası en düşük seviyeyi gördü. Gümüş fiyatı bugün 22.78 dolara yükselmesinin ardından tekrar düşüşe geçti. Teknik olarak fiyatta sert düşüşün ardından kısa vadeli düzetme noktası olarak 21 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 23.0 dolar en yakın direnç noktası olarak izleniyor. Temmuz 2020’deki hızlı yükselişin kırılma noktası olan 21.0 dolar ise fiyatta destek olarak görülüyor ve 23.0 dolar altı işlemlerde satış baskısının da devam etmesi bekleniyor.

Altın ve gümüş fiyatlarında pandemi başındaki rallinin ardından aşının bulunması, ekonominin canlanması, Fed’in para politikasında sıkılaşmaya gitmeden önceki adımı olan varlık alımlarının azaltımına bu yıl bitmeden başlanacağını açıklaması düşüşe neden olan en önemli gelişmelerdi. Fiyatlardaki mevcut seviyelerin korunması ve kısa vadeli harekette bu Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdamın etkili olması bekleniyor. Yüksek rakamdaki istihdam ABD ekonomisi için olumlu ve doları destekleten bir durum olacağı için fiyatlardaki düşüşü artırabilir. Fed’in para politikasında öncü gördüğü istihdamın zayıf kalması ise acele edilmeyeceği beklentisine neden olacağı için fiyatlardaki düşüşü sınırlayabilir. Orta vadedeki fiyatlamada ise küresel görünüm en önemli etken konumunda.

Yazar: Deniz Engin

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ