FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Sütaş Bingöl Projesi İlhan İl’e emanet edildi

Sütaş’ın Doğu Anadolu Sütçülük Projesi’nde üretim tesisleri devreye sokuluyor.

Sütaş Bingöl Projesi İlhan İl’e emanet edildi

Mustafa Kemal ÇOLAK

Türkiye’nin en entegre hayvancılık yatırımı olarak Sütaş’ın Bingöl’de yürüttüğü Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi’nde geri sayım başladı. Üretim tesisleri etap etap devreye sokuluyor. Hali hazırda test üretimleri yapılırken, tam anlamı ile imalata önümüzdeki ay geçilecek.

Grupta, 1.1 milyar liraya mal olan projenin üst yönetim kademesi için de hummalı bir çalışma var. Sütaş’ta bu proje için ilk kez koordinatör başkanlık makamı oluşturuldu. Kariyerinde kamu mesaisi de olan Sütaş’ın deneyimli ismi İlhan İl, Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi’nin koordinatör başkanı oldu. Enfaş ve Tarımsal Faaliyetler’deki görevleri devam ederken, Muharrem Yılmaz’a rapor sunan en tepe profesyonel olacak. Bingöl’de kendisine bağlı olarak Nahit Yazıcıoğlu da başkan yardımcılığı görevini üstlendi.

“5 bin kişilik aileyiz”

Muharrem Yılmaz, dört ay aradan sonra yeni tesiste gelinen noktaları görmek için geçen cumartesi günü Bingöl’e seyahat ettiğinde yanında aileden genç bir isim de vardı. Kızkardeşi Sütaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serpil Veral’ın oğlu Ural Veral seyahatte dayısına eşlik etti. Halen ABD’de makine mühendisliği okuyan Ural Veral, uzaktan eğitimin sağladığı avantajla sık sık tesisleri ziyaret etme şansı yakalıyor.

Yeri gelmişken ailenin yeni kuşağından birkaç ismin daha kariyer yolculuğuna değinmek isterim. Muharrem Yılmaz’ın kuzeni Haydar Yılmaz’ın oğlu Ufuk Yılmaz, ‘çiftlikten sofralara’ uzanan Sütaş’ın e-ticaret satış kanalı Sütaş Market’i yönetiyor. Yeni kuşaktan gruba en son katılan isim, Muharrem Yılmaz’ın diğer kızkardeşi Mürvet Tezel ve Tarık Tezel’in kızı Melis Tezel oldu. ABD’de endüstri mühendisliği ve işletme okuyan Melis Tezel, birkaç hafta önce Enfaş’ta göreve başladı. Muharrem Yılmaz’ın büyük kızı Ayşegül Yılmaz’ın ise ABD’deki sistem mühendisliği eğitiminin ardından McKinsey’ de mesai yürüttüğünü belirtelim. Biz her ne kadar aile bireylerinden söz etsek de Muharrem Yılmaz’a göre Sütaş Grubu 5 bin kişiden oluşan bir aile. Grupta, yüzlerce çalışanın ikinci, üçüncü nesil aile bireylerinin de görev aldığını kaydeden Yılmaz, “Kurumsal yapımız ile ön plandayız” diyor.

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ