FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Arena’dan güneş enerjisi girişimi

Türkiye’nin önde gelen teknoloji sağlayıcısı şirketlerinden biri olan Arena, güneş enerjisi alanında Huawei, Nexans ve SetSolar ile kurduğu iş modelini hayata geçirdi. İş birliği kapsamında Arena’nın Arena Enerji iş birimiyle yenilenebilir enerji teknolojileri alanında faaliyet yürütülecek.

Arena’dan güneş enerjisi girişimi

Çevreye ve geleceğe karşı sorumluluğun da gereği olarak yenilebilir enerji alanında yatırım yapma kararı aldıklarını söyleyen Arena Genel Müdürü Serkan Çelik, “Arena, Türkiye’nin 30 yılı aşkındır hizmet veren teknoloji distribütörü. Geçtiğimiz yıl 750 milyon dolarlık ciroyla kapatan sektörün önemli oyuncularından biri.” diye konuştu.

Hedef, pazarı büyütmek

Arena’nın bir enerji üretim şirketi olmadığunı belirten Serkan Çelik, “Bizim uzmanlığımız teknoloji cihazları üzerine. Sektörü incelediğimizde bu işin bir teknoloji işi olduğunu ve güneş enerjisi sistemlerinin kurulumundan yaygınlaşmasına kadar pek çok alanda yapabileceklerimiz olduğunu gördük. Arena olarak temel amacımız iş ortaklarımızla birlikte sektördeki endişeleri gidermek ve güvenilir iş ortağı olmak. Güneş enerjisine yatırım yapmayı çevreye ve geleceğe karşı bir sorumluluk olarak da görüyoruz. Bu anlamda toplam pazarın büyütülmesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Bizim gibi bir distribütör oyuncunun iş ortakları ile birlikte rol alması gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizde de büyük potansiyeli var”

Arena Enerji iş biriminden Sorumlu Grup Satış Müdürü Aslıhan Kılıç ise, “Güneş dünyaya sonsuz bir nimet sunuyor. Doğru kullanabilmek çok önemli. Ülkemizde de büyük potansiyeli var. 2020 yılında imzalanan, devreye alınan, inşa halindeki toplam güneş enerji tesislerinin yaklaşık 1,2 GW seviyesinde olduğu tahmin ediliyor. Resmi rakamlara göre, 2020 yılında yaklaşık 650 MW güneş enerjisi santrali, elektrik şebekemize bağlandı.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ