FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Şişecam’ın net satışları 2020’de 21,3 milyar TL’ye yükseldi

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam’ın 2020 yılında konsolide net satışları 21,3 milyar TL’ye ulaştı. Bu dönemde toplam satışları içindeki uluslararası satışlarının payı yüzde 60 gerçekleşen Şişecam’ın yıl sonu toplam yatırımları yaklaşık 1,9 milyar TL ve ihracatı ise yaklaşık 685 milyon dolar oldu.

Şişecam’ın net satışları 2020’de 21,3 milyar TL’ye yükseldi

Düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel oyuncu olan Şişecam, 2020 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, 2020 yılı konsolide net satışları 21,3 milyar TL’ye ulaşan Şişecam’ın Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların konsolide satışlar içindeki payı ise yüzde 60 oldu. Yurt içindeki ve dışındaki kuruluşlarında 4,9 milyon ton cam üreten Şişecam, bu dönemde 2,2 milyon ton soda ve 4,1 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

Şişecam’ın 2020 yılı finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel salgının etkilerinin her alanda hissedildiği 2020 yılında tüm paydaşları için değer yaratmayı sürdürdüklerini söyledi.

2020 yılında konsolide net satışlarının yaklaşık 21,3 milyar TL’ye ulaştığını belirten Kırman, “685 milyon dolar tutarındaki ihracat gelirimizle de ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam ettik. Nisan ayında salgın etkisi ile küresel ölçekte düşüş yaşayan satışlarımız, hızla aldığımız kararlar ve etkin yönetsel aksiyonlarımız sayesinde mayıs ayında yükselişe geçti. Özellikle haziran ayından itibaren ülkemiz başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz birçok coğrafyada karantina uygulamalarının hafifletilmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte satış performansımız satış performansımız yılın ikinci yarısında güçlü bir şekilde geri dönüş yaptı.” diye konuştu.

Yılın ilk çeyreğinde beklentileri ve hedefleri doğrultusunda sonuçlar elde ettiklerine, yılın ikinci çeyreğinde ise küresel salgının etkilerini gösterdiğine dikkat çeken Ahmet Kırman, şöyle devam etti: “Bu süreçte gıda ve ilaç başta olmak üzere kritik sektörlere girdi sağlayan kimyasallar ve cam ambalaj iş kollarımız dirençli bir performans gösterdi. Otomotiv, beyaz eşya ve inşaat gibi lokomotif sektörlere girdi sağlayan düzcam iş kolumuzun yanı sıra turizm sektörü ve hane halkı tüketiminden doğrudan etkilenen cam eşyası faaliyet alanımızda ise talepte önemli bir daralma yaşandı. Ancak mayıs ayında normalleşme sürecinin başlamasına yönelik adımların atılmasıyla birlikte talepte bir hareketlilik görülmeye başladı. Haziran ayında ise normalleşme sürecinin hızlanmasıyla birlikte iç talepte, karantina önemlerinin hafifletilmesi ve sınırların açılmasıyla birlikte de ihracatta toparlanma ve ivme yılın son çeyreğinde de devam artarak devam etti. Küresel salgının etkisinin hangi boyuta ulaşacağının belirsiz olduğu 2021 yılında da tüm gelişmeleri yakından takip etmeye, iş süreçlerimiz ve planlarımızda gerekli güncellemeleri yaparak paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz.”

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ