FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Bursalı Madosan’a Avrupalı ortak

150 yıllık bir geçmişe sahip olan Avrupa’nın en köklü raf şirketlerinden Umdash, Bursalı Madosan ve iştiraki Rasis Raf’ın yüzde 55’ini satın alıyor.

Bursalı Madosan’a Avrupalı ortak

Kerim ÜLKER

Avrupa’nın en köklü raf şirketlerinden Umdash, Türkiye’ye hızlı girdi. 150 yılı aşkın bir geçmişi olan Avusturyalı dev, Bursalı Madosan ve iştiraki Rasis Raf’ın yüzde 55’ini satın alıyor. Anlaşma sağlanırsa Avusturyalı Umdasch Store Makers, Ortadoğu’daki ilk yatırımını Madosan Market Donanım şirketi ile yapmış olacak. Saygın Ailesi tarafından yönetilen Madosan, 27 yıl önce kuruldu. Bursa’daki Hasanağa Organizesi Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare üretim alanında üretim yapan Madosan’ın 130’dan fazla çalışanı var. Sanayiden perakendeye, kırtasiyeden eczaneye, büyük marketlerden zincir mağazalara kadar geniş alanda raf üretimi gerçekleştiren şirket, 73 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Toplam çalışan sayısı 8 bin

Türk şirkete ortak olan Avusturyalı firma ise 1868 yılında Stefan Hopferwieser tarafından kuruldu. 28’den fazla ülke faaliyet gösteren firmanın 1.500 çalışanı bulunuyor. Şirketin bağlı bulunduğu Umdasch Group ise 4 nesildir aynı aile tarafından yönetiliyor. Birçok sektörde bulunan Umdasch Group’un ise toplam 8 bin çalışanı var.

KAYNAK : Dünya Gazetesi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ