FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Bugün takip edilecek iki önemli veri: TCMB istatistikleri ve ABD haftalık işsizlik başvuruları

Investing.com –  Dün açıklanan özel sektör istihdam verisi Eylül ayında 568 bin kişi ile Haziran sonrası en yüksek artışı gösterdi. ISM imalat …

Bugün takip edilecek iki önemli veri: TCMB istatistikleri ve ABD haftalık işsizlik başvuruları

Investing.com –  Dün açıklanan özel sektör istihdam verisi Eylül ayında 568 bin kişi ile Haziran sonrası en yüksek artışı gösterdi. ISM imalat PMI da beklentilerden iyi geldi ve yarın açıklanacak tarım dışı istihdam öncesi son öncü gösterge olan haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise bugün açıklanacak. Ağustos ve Eylül döneminde başvurular 400 bin altında kalmaya devam ediyor, fakat son 3 haftalık rakamlar beklentilerin üzerinde. Bugün açıklanacak son hafta başvurularında belirgin bir artış olmaması istihdam beklentilerini kuvvetlendirebilir.

Pandmei döneminde bozulan istihdam piyasasında toparlanma olmasına karşın salgın öncesi seviyelere dönülmüş değil ve Fed, ilerlemenin bir yıllık bir zaman alacağı kanaatinde olurken bunun için de desteklerin devam etmesi gerektiğinin ayrıca gelirde yani kazançlarda da artış yapılmasının önemli olduğunu vurguluyor.

Yarın açıklanacak istihdam seti öncesinde piyasalarda sakin bir seyir var ve ABD Dolar Endeksi dün 94,45’e yükselmesinin ardından bugün 94,0 seviyesi üzerinde yatay seyir izliyor. Dünkü hareketin ardından bugün kısmen sakinlik olan paritelerde EUR/USD 1,1550, GBP/USD 1,3580 ve ons altın 1.760 dolardan işlem görüyor. Gelişen ülke paralarından peso ve rand dünkü kayıp sonrası bugün sınırlı pozitif işlem görürken Polonya zlotisi en çok gerileyen para olarak işlem görüyor. TL ise bugün dolar karşısında 8,88’den işlem görüyor.

Günün devamında yurt içinde TCMB, haftalık banka ve menkul kıymet istatistiklerini yayımlayacak. Önceki hafta gerileyen döviz mevduatlarının son haftadaki değişimi yakından takip edilecek, ayrıca PPK sonrası son 6 ayın en yüksek çıkışını yapan yabancı yatırımcının tahvilde nasıl alıcı mı satıcı mı olduğu da önemli.

ABD cephesinde bugün haftalık başvurular izlenecek.

Yazar: Necdet Erginsoy

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ