FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

BIST 100 endeksi 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Investing.com – Avrupa’dadoğal gaz fiyatlarının gün içinde çok yüksek hareketlilik göstermesi ve vadeli işlemlerde de 6$ seviyesinin aşılarak son …

BIST 100 endeksi 10 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Investing.com – Avrupa’dadoğal gaz fiyatlarının gün içinde çok yüksek hareketlilik göstermesi ve vadeli işlemlerde de 6$ seviyesinin aşılarak son yılların zirvesine çıkılması kıtadaki arz ve tedarik sorunlarının da büyüdüğünü gösteriyor. Beklenti altında kalan perakende satışlar ve fabrika siparişlerinin de ardından Avrupa borsalarındaki satışlar hızlandı.

Bugün DAX, CAC 40, FTSE 100 ve Euro Stoxx 50 gün içinde %2 üzerinde düşüş yaşadı. ABD tarafında ise satışlar Avrupa kadar yüksek değil, ancak Dow Jones Industrial Average ve S&P 500 Vadeli Islemleri %1’e yakın düşüş yaşıyor.

Yurt içinde de endeksler satıcılı bir gün geçirdi. BİST 100 1.371 puana gerileyerek 29 Temmuz sonrası en düşük seviyeyi gördü ve günü %1,43 düşüşle kapattı. Tüm endekslerin gerilediği işlem gününde günün en çok düşüş yaşayan endeksleri BİST Tekstil & Deri, BİST Odun, Kağıt & Baskı, BİST Kimyasal, Petrol & Plastik, BİST Bilgi Teknolojileri ve BİST Ulaştırma oldu, BİST Bankalar ise görece en az gerileyen endeksler arasında yer aldı.

Borsada bugünkü düşüşle beraber sene başı kayıp %7 oldu.

Yazar: Deniz Engin

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ