FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Ham petrol 7 yılın zirvesine çıktı

Investing.com – Eylül ayında %10 yükselerek son son 3 yılın zirvesine çıkan petrol fiyatları Ekim ayına da yükselişle başladı. OPEC üyeleri …

Ham petrol 7 yılın zirvesine çıktı

Investing.com – Eylül ayında %10 yükselerek son son 3 yılın zirvesine çıkan petrol fiyatları Ekim ayına da yükselişle başladı.

OPEC üyeleri izleme komitesinin bugün yaptığı toplantıda günlük 400 bin varil artışını teyit ettiler. Bir önceki toplantıda Ekim ayında günlük 400 bin varillik üretim artışı kabul edilmişti ve bugün de bu karar yeniden teyit edilirken fiyat ise kararın ardından yükselişe geçti. Brent petrol bugün %3’e yakın yükselişle 81.70 doları gördü. Bu seviye 17 Ekim 2018 sonrası zirve oldu. Ham petrol ise 78.0 dolar ile 10 Kasım 2014 sonrası en yüksek seviyeye çıktı.

Pandemi başındaki karantina döneminde vadelilerde eksi seviyelere spotta ise 16.0 dolar seviyesi altına inen brent petrol 2021’e 51.0 dolar üzerinde başladı ve fiyat bugün 81.0 doları aşarak sene başı itibarıyla %50 üzerinde getiri sağladı. Petrol fiyatlarındaki yükselişte tedarik sorunu ve girdi maliyetlerindeki artış en önemli etken olurken enflasyon da fiyatları tetikliyor.

Yazar: Necdet Erginsoy

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ