FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Ham petrol fiyatları OPEC+ toplantısı öncesinde yükseldi

Yazar: Peter Nurse    Investing.com – Yatırımcılar OPEC+ toplantısını beklerken petrol fiyatları yükseldi. WTI %0,7 artışla 76,38 dolar olurken …

Ham petrol fiyatları OPEC+ toplantısı öncesinde yükseldi

Yazar: Peter Nurse   

Investing.com – Yatırımcılar OPEC+ toplantısını beklerken petrol fiyatları yükseldi.

WTI %0,7 artışla 76,38 dolar olurken Brent %0,7 yükselişle 79,86 dolardan işlem gördü.

ABD Benzin RBOB vadeli işlemleri %0,4 artarak 2,2581 dolara ulaştı.

OPEC+ bakanları bugün online olarak bir araya gelecek. Piyasa, grubun halihazırda yaptığı anlaşmada en erken 2022 yılına kadar her ay günlük 400.000 varillik üretim artışını büyütüp büyütmeyeceğini görmek için bekliyor.

Grup, küresel piyasada arzı artırarak fiyatların düşmesine yardımcı olması için ABD ve Hindistan gibi tüketici ülkelerin yoğun baskısı altında.

ING analistleri, “Kış mevsimi öncesinde Çin ve Avrupa’daki enerji krizi, günlük 400.000 varil olan artışın üzerine çıkıp çıkmama konusunda tartışmaya yol açtı – arz açığını kapatmak için tek seferde 600.000, hatta 800.000 varillik artış seçeneği bulunuyor.” dedi.

Bununla birlikte Reuters raporuna göre grup, yeni koronavirüs vakalarının yarattığı risk baskısı altında mevcut anlaşmaya bağlı kalmaya devam edebilir.

Bu yıl ham petrol güçlü artışlar yaşadı – her iki sözleşme de bugüne kadar %50 yükselmiş durumda ve daha fazlası da mümkün görünüyor. Kömür ve doğalgaz talebi artık Covid-19 öncesi yüksek seviyeleri geçmiş durumda ve petrol de bunların çok gerisinde değil. Bu durum, fosil yakıtlardan temiz enerjiye geçiş sürecinin epey yavaş olduğunu gösteriyor.

Bu gelişmeler dışında Cuma günkü pozisyon verileri, son rapor haftasında spekülatörlerin, ICE (NYSE:ICE) Brent’teki net uzun pozisyonlarını 9.303 lot arttırarak 2021 Mart ayından beri görmediği seviyelere çıkardığını gösterdi.

ING ekledi, “Bu, spekülatif uzun pozisyonlarda art arda beşinci kez görülen bir artış ve fiziksel piyasadaki sağlıklı talep sayesinde yatırım uzmanları arasındaki iyimser hissiyatı yansıtıyor.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ