FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Altın, doların zayıflaması ile yaklaşık iki haftanın zirvesini gördü

Yazar: Gina Lee Investing.com – Doların zayıflaması ile Pazartesi günü altın Asya’da yükselerek yaklaşık iki haftanın zirvesini gördü ve ABD Fed …

Altın, doların zayıflaması ile yaklaşık iki haftanın zirvesini gördü

Yazar: Gina Lee

Investing.com – Doların zayıflaması ile Pazartesi günü altın Asya’da yükselerek yaklaşık iki haftanın zirvesini gördü ve ABD Fed’in, yakın zamanda varlıkları azaltmaya başlayabileceği iddialarını telafi etti.

Altın vadeli işlemleri, 1.765,54 dolar ile 23 Eylül’den beri gördüğü en yüksek seviyeye dokunduktan sonra %0,15 artışla 1.761 dolara yükseldi. Dolar ise 29 Eylül’den beri gördüğü en düşük seviyeye indi.

Philadelphia Fed Bankası Başkanı Patrick Harker’a göre Fed, faiz oranlarını yükseltmek için belirlenen enflasyon şartını karşılamaya yakın olabilir. Ancak Harker, merkez bankasının faiz artırımı yapabilmek için istihdam hedefine ulaşmasının en az bir yıl sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Harker’ın meslektaşı Cleveland Fed Bankası Başkanı Loretta Mester, Cuma günkü açıklamasında faiz artışları için gerekli koşulların 2022 sonuna kadar karşılanabileceğini, enflasyonun 2022 yılında Fed’in hedefine geri dönmesinin beklendiğini söyledi.

Yatırımcılar ayrıca Salı günü Avustralya Merkez Bankası’nın, Çarşamba günü Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın ve Cuma günü de Hindistan Merkez Bankası’nın politika kararlarını bekliyor.

SPDR Gold Trust (P:GLD) GLD (NYSE:GLD), Cuma günü altın varlıklarının %0,4 düşüşle 986,54 ton olduğunu söylerken ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) aynı gün yayınladığı verilerde, 28 Eylül haftasında spekülatörlerin net uzun pozisyonları 19.471 sözleşme azaltarak 42.123’e düşürdüğünü söyledi.

Öte yandan Çin’de geçen hafta fiziksel altın talebi yükselirken Singapur dahil diğer Asya merkezlerinde de faaliyet arttı.

Diğer kıymetli metallerden gümüş ve platin %0,4 yükselirken paladyum %0,1 artış gösterdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ