FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Dolar endeksi son 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Investing.com – Son 10 günlük işlemlerde 8 günü yükselişle kapatan ABD Dolar Endeksi, bugün 93,99 seviyesine çıkarak 4 Kasım sonrası zirveyi …

Dolar endeksi son 10 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Investing.com – Son 10 günlük işlemlerde 8 günü yükselişle kapatan ABD Dolar Endeksi, bugün 93,99 seviyesine çıkarak 4 Kasım sonrası zirveyi gördü. Aylık bazda %1,5 primli olan endeksin bu yılki kazancı ise %4,5.

Fed’in varlık alımlarında kısa zaman sonra kısıtlamalara gideceğini açıklaması, dünyada arz ve tedarik sorunlarının endeksleri baskılaması ve risk iştahının azalmasıyla dolar, bu ay Mart ve Haziran sonrası en iyi yükselişini gösterdi.

Küresel piyasalarda yükselen dolar gelişmiş paralardan euro karşısında 1,1640’a yükselerek Kasım sonrası en yüksek seviyeyi, sterlin karşısında 1,3472’ye yükselerek 11 Ocak sonrası en yüksek seviyeyi, Japon yeni karşısında 111,70’e çıkarak 24 Mart 2020 sonrası en yüksek seviyeyi gördü.

Gelişen ülke paraları karşısında bugün karışık ancak ağırlıklı olarak düşüş yaşayan dolar, günlük bazda en çok Güney Afrika randı karşısında gerilerken Polonya zlotisi karşısında yükselişte.

Geçen haftaki PPK toplantısının ardından yükselişe geçen ve dün de 8,90 ile rekor tazeleyen USD/TRY kuru bugün 8,85 yakınında işlem görüyor.

Yazar: Necdet Erginsoy

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ