FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

ABD’de konut piyasasındaki canlılık sürüyor

Investing.com – Ekonomik veri akışının zayıf olduğu işlem gününde ABD’de konut satışları ve cari açık rakamları açıklandı. Çeyrek bazda ölçülen …

ABD’de konut piyasasındaki canlılık sürüyor

Investing.com – Ekonomik veri akışının zayıf olduğu işlem gününde ABD’de konut satışları ve cari açık rakamları açıklandı.

Çeyrek bazda ölçülen cari hesap, yılın 2. çeyreğinde 190,3 milyar dolar açık verdi. Beklentilere yakın gelen cari açığın ilk çeyrek rakamı ise 195,7 milyar dolardan 189,4 milyar dolara revize edildi. Böylelikle çeyreklik bazda son zamanların en yüksek açığı verildi.

Konut başlangıçları ve inşaat izinleri son ayda beklentilerden iyi geldi. İnşaat izinleri aylık %6 arttı ve son ayda 1 milyon 615 bin konutun yapımına başlandı.

ABD’de konut piyasası düşük faiz imkanı ve kredi desteğiyle ilerlemeye devam ediyor, fakat Fed içinde bazı yetkililer bunun ilerleyen zamanda bir balona dönüşmesi riskine dikkat çekerek kademeli olarak varlık alımlarının azaltılması taraftarı.

Komitenin bugün başlayan toplantısı iki gün sürecek ve yarın hem varlık alımlarındaki planlama hem de ABD ve dünya ekonomisine dair değerlendirmenin yapılması bekleniyor.

Yazar: Necdet Erginsoy

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ