FirmaHBR.COM'a Hoşgeldiniz!

Petrol karışık, Ida sonrası üretimdeki toparlanma yavaş olduğundan hareketler sınırlı

Yazar: Gina Lee Investing.com – Çarşamba günü petrol karışık seyretti. Meksika Körfezi’ndeki ABD’li üreticiler, Ida Kasırgası’nın bölgeyi …

Petrol karışık, Ida sonrası üretimdeki toparlanma yavaş olduğundan hareketler sınırlı

Yazar: Gina Lee

Investing.com – Çarşamba günü petrol karışık seyretti. Meksika Körfezi’ndeki ABD’li üreticiler, Ida Kasırgası’nın bölgeyi vurmasının üzerinden bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen faaliyete tekrar başlama mücadelesi veriyor.

Brent %0,11 düşüşle 71,61 dolara gerilerken WTI %0,06 yükselerek 68,39 dolar oldu.

ANZ Research analistleri, “piyasa … Meksika Körfezi’ndeki operasyonların tekrar başlama sürecindeki gecikmelerin etkisini değerlendiriyor” dedi.

Salı günü itibarıyla Körfez üretiminin yaklaşık %79’u hala çevrimdışı ve üretim platformlarından 79’u hala boş. Bölgedeki üretim, ABD üretiminin %17’sine tekabül ettiğinden piyasanın bugüne kadar 17,5 milyon varil civarı petrol kaybı yaşadığı bildiriliyor.

Yatırımcılar şimdi Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) ham petrol arz verilerini bekliyor. Verilerin, ham petrol üretimi ve rafineri üretimi üzerindeki Ida etkisini gösteren daha net bir resim sunması bekleniyor.

Yakıt talebiyle ilgili gelişmelerde ise Delta varyantı, görünümü belirsizleştirmeye devam ediyor.

Çin, son vaka dalgasını kontrol altına almış görünüyor ve piyasa 2021 sonuna doğru sıkılaşma bekliyor.

Bununla birlikte Singapur’daki günlük vaka sayısı bir yılın yükseğine ulaştı ve şehir, yeniden kısıtlama uygulayabilir. Filipinler de başkent bölgesindeki kısıtlamaları gevşetmeyi bıraktı. Johns Hopkins verilerine göre 8 Eylül itibarıyla ABD’deki ölüm sayısı 650.000’i geçti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ